ID Kas® / DaglichtKas

ID Kas®

De ID Kas is een zeer duurzame kas. Hij is energiezuinig door gebruik te maken van dubbelglas voorzien van een antireflectiecoating. Dit levert een besparing op tot wel 60%. Deze kas verbruikt minder water, maakt gebruik van laagwaardige warmte en laat veel meer licht door dan normaal. De ID Kas is volledig geïntegreerd met nieuwe innovatieve technieken, die zorgen voor een optimale teeltproductie. Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker is het eerste bedrijf in Nederland, dat kiest voor de ID Kas.

De ID Kas is ontwikkeld door Technokas en Duijvestijn Tomaten in samenwerking met BOAL Systemen (aluminium dek- en gevelsysteem) en Scheuten ( hoog transmissief isolatieglas).

Lees meer over de ID Kas®.

innovation award - klein

DaglichtKas

De DaglichtKas is een heel nieuw kastype. De kas zorgt voor een optimaal kasklimaat door maximale isolatie en 100% diffuse lichtbeheersing. Het energieverbruik en de uitstoot van CO2 is laag en de teeltresultaten verbeteren aanzienlijk. Ter laak Orchids, de innovatieve Phalaenopsiskwekerij uit Wateringen, is het eerste bedrijf in Nederland, dat kiest voor de DaglichtKas.

Zusterbedrijf Bode Project- en Ingenieursbureau is de bedenker van de daglichtkasinstallatie en heeft hierbij nauw samengewerkt met Technokas.

Lees meer over de DaglichtKas.