Ontvochtigings- en luchtbehandelingssysteem

Technokas heeft een basissysteem ontwikkeld waarmee in elke kas (ook bestaande kassen) en voor elke teelt een ontvochtigings- en luchtbehandelingssysteem kan worden aangelegd. Wij ontwerpen op basis van simpele natuurkundige principes ontvochtigings- en luchtbehandelingssystemen, waarmee het vocht in de kas wordt beheerst, de lucht wordt verwarmd en/of gekoeld en in beweging wordt gebracht. Voor elke kas, de situatie in de kas en voor elke specifieke (klimaat)wens wordt het systeem ontworpen en gemaakt.

Het systeem is een belangrijke aanvulling op de technische uitrusting in een kwekerij. Zeker als men ‘meer gesloten’ wil telen. Het zorgt voor een lager energieverbruik, een gelijkmatiger klimaat in de kas en voor een verbetering van de teeltproductie. Het systeem regelt het vocht zeer gecontroleerd en brengt elke gewenste luchtcirculatie tot stand. Door gebruik te maken van een efficiënt ontworpen luchtkast (weinig weerstand betekent een laag energieverbruik), voor elke situatie de juiste ventilator te kiezen, gebruik te maken van een luchtmengklep en een vaste flow over de slang, wordt een ingenieuze installatie samengesteld, die vooral handig en praktisch regelbaar is en tegelijk ook zeer betaalbaar.

Ons ontvochtigings- en luchtbehandelingssysteem is aantrekkelijk in aanschaf, eenvoudig te bedienen en levert snel rendement op. Het systeem hebben wij inmiddels succesvol toegepast in de tomaten-, paprika- en komkommerteelt, diverse snijbloementeelt en in de potplantenteelt. Wij werken hierin nauw samen met ons zusterbedrijf Bode Project- en Ingenieursbureau, die de advieswerkzaamheden voor haar rekening neemt.

Enkele voorbeeldprojecten zijn: Holstein Flowers en Ruud van Schie.

Lees ook het artikel over de metingen aan de temperatuurverdeling in de kas van onze klant, Van den Belt, die Wageningen UR heeft gedaan (Bron: Energiek2020).

Meer informatie
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, telefoon 0174 24 05 45.